The longest swim - Ben Lecomte vrea să treacă Pacificul înot

The longest swim - Ben Lecomte vrea să treacă Pacificul înot

Team Dryfood31/5/18

Ben Lecomte (51 de ani) este un înotător de cursă lungă cunoscut pentru performanța extraordinară din 1998, când a devenit prima persoană care a ”trecut” înot Oceanul Atlantic. Peste câteva zile va porni într-o aventură similară, de data aceasta țintind Oceanul Pacific și având și un scop nobil: creșterea gradului de conștientizare asupra poluării apelor cu plastic.
    Intitulat The longest swim, proiectul lui Lecomte va porni din Tokyo și se va încheia, șase luni și 8.800 de km mai târziu, în San Francisco.
Sportivul va fi acompaniat permanent de Discoverer, un iaht de 20 de metri, complet echipat și autonom, și de o echipă bine pregătită. Planul este ca Lecomte să petreacă zilnic în jur de opt ore în apă, de-a lungul cărora să acopere o distanță de aproximativ 30 de kilometri. Va mânca, va dormi și se va odihni pe iaht, iar echipajul îi va marca prin GPS locul exact din care va ieși din apă, astfel încât să aibă certitudinea că în ziua următoare va porni din același punct.
    Pentru Ben Lecomte, The longest swim este nu numai o aventură extroardinară, ci și un demers științific. ”Scopul meu este să contribui la cercetarea poluării cu plastic a apelor și la identificarea de soluții pentru protejarea oceanelor de acest flagel uman”. Cum va face asta, mai exact? Pe parcursul călătoriei, va colecta peste o mie de mostre de reziduuri plastice, pe care apoi le va preda mai departe instituțiilor partenere (universități de prestigiu, centre de cercetare marină, chiar și NASA i s-au alăturat în acest efort). Cercetătorii vor putea determina de cât timp au ajuns aceste deșeuri în apele oceanice, prin ce procese au ajuns la actualele dimensiuni și proprietăți, ce efect au asupra răspândirii organismelor nocive vieții marine și umane. Este pentru prima oară când o cercetare de asemenea amploare va avea loc. 

LYO FOOD, furnizorul de energie al echipajului
    Proiectul a fost posibil prin cooptarea a zeci de sponsori și parteneri strategici. Dovadă a cât de sănătoasă și gustoasă este mâncarea liofilizată (noi vă tot spunem :D), hrana va fi furnizată de LYO FOOD, la fel ca și smoothie-urile de fructe, necesare pentru asigurarea aportului de vitamine la un drum atât de lung pe mare.    La finalul lunii mai, echipa de la bord a făcut o degustare a tuturor rețetelor din meniul LYO – când pleci la drum timp de 6 luni, e important ca hrana care te ține pe linia de plutire să îți dea energie și nutrienți, dar și să îți placă foarte mult. După cum spune Melissa, skipperul iahtului Discovery, felurile de mâncare preferate de echipaj au fost văcuța Stroganoff și Cotletul de porc în sos de piper verde cu cartofi, iar în rândul vegetarienilor au făcut furori orezul cu legume și urzici și rețeta de farfalle cu spanac.

Lasă-ne un comentariu:

Durează puțin până la aprobarea comentariului.