Ieșire de toamnă ca vara în Iezer Păpușa (și cu supermâncare)

Ieșire de toamnă ca vara în Iezer Păpușa (și cu supermâncare)

Team Dryfood12/11/19

La sfârșitul lui octombrie am fost, în formulă de 3, într-o excursie în Iezer Păpușa - a doua de anul acesta, după ce o furtună zdravănă ne oprise în vară să atingem vârful.

După cum știe oricine a ajuns pe aici, traseul e destul de lesne, dar lung. În prima zi, am urcat dinspre Cabana Voina via Muntele Văcarea până la Crucea Ateneului, unde am și înnoptat. De aici, duminică am pornit spre Vârful Iezer - Vârful Roșu - Vârful Bătrăna - Plaiul lui Pătru, de unde ne-am întors la Voina.

mancare si vesela munteNu am avut în drum nicio cabană cu mâncare caldă, și chiar dacă am fi avut, nu ne-ar fi îmbiat :D Până la urmă, avem un site de mâncare de munte, așa că am fost autosuficienți și nu am suferit deloc de foame. Am detaliat în continuare meniul care ne-a ținut pe picioare 2 zile (3 bărbați destul de solizi și foarte înfometați):

Prânz 1: Paste de vită în sos de vin 80 g/ Plăcintă țărănească Voyager 125g/ Nasi Goreng 125 g/ Fursecuri cu cacao.
Cina 1: Pui prăjit cu ou 200 g/ Paste cu sos de brânză Travellunch 125g/ Merișoare / biscuiți cu ceai de pedicuță, brad și frunze de merișor și frăguță.
Mic dejun 2: Omletă Summit to Eat 87 g/ 2 x Musli cu ciocolată 100 g/ biscuiți Trekneat 100g.
Gustare: beef jerky Cruga Biltong, biscuiti
Prânz 2: Supă roșii (2 x 50 g)/ Tikka Masala de pui LYO 92g/ Desert instant cu zmeură 100g.

Mâncare caldă, bună, care ne-a ajuns cu preaplin, desi nu a cântărit cu totul mai mult de 1,5 kg.

Nu se punea problema să facem focul (totul era uscat, nici măcar roua nu s-a așezat dimineața), așa că un arzător și niște apă au fost suficiente pentru a ”găti” toate felurile de mâncare. Într-adevăr, accesul la apă a fost o problemă, dar eram pregătiți: ne-am aprovizionat din lacul Iezer, apoi am purificat-o cu filtrul de apă BeFree.

mancare liofilizata campingAm avut o vreme excelentă, pe zi s-a ajuns și la 25 de grade, iar noaptea unii dintre noi chiar au suferit de cald, pentru că urcaseră cu saci de -10 grade, iar temperatura nu a scăzut sub zero.
Păcat că nu s-a bucurat mai multă lume de un weekend de toamnă atât de reușit: timp de 2 zile am întâlnit pe traseu doar 2 oameni, mirați și ei de pustietatea din jur.
În rest, am fost noi cu muntele și, așa cum probabil reiese din poze, nu a fost deloc rău >>> http://bogdancarstina.ro/gallery/iezer-papusa-10-2019/

 

 

Lasă-ne un comentariu:

Durează puțin până la aprobarea comentariului.