Cum să mergi 2 km pe sârmă: ”nu e deloc periculos”

Cum să mergi 2 km pe sârmă: ”nu e deloc periculos”

Team Dryfood 8/8/19

Unul dintre cele mai spectaculoase sporturi inventate vreodată, slackliningul reprezintă mersul pe sârmă deasupra unui canion. Deși pentru spectatori pare nebunie curată, profesioniștii spun că este o activitate cu totul sigură, atât timp cât respecți cu rigurozitate regulile sportului și reușești să te debarasezi de frică.

Lukas Irmler (31 de ani) – recordul pentru parcurgerea unei sârme de 2.000 metri în 58 de minute, la competiția din Asbestos (Canada), 29 iulie 2019

”Când am pășit pentru prima oară dată pe sârmă, în vara lui 2006, senzația a fost cu totul diferită față de orice alt sport pe care îl încercasem până atunci. Nu o să uit niciodată bucuria pe care am simțit-o când am mers prima oară de la un capăt la altul al sârmei, după 3 zile de antrenamente intense. În scurt timp, a devenit hobby-ul meu preferat, iar din 2011, când am terminat facultatea, m-am dedicat cu totul acestei activități.

Între timp, am intrat de 3 ori în Cartea Recordurilor, dar pot spune că această ultimă performanță este cea mai importantă dintre toate. Indiferent de laurii primiți, eram frustrat că nu reușisem să ating un record de lungime. Anul trecut, mă antrenasem peste 6 luni pentru a încerca să bat recordul pe o sârmă de 1,8 km, însă în ziua marelui eveniment vremea a fost groaznică și tentativa mea a eșuat. La ediția de anul trecut a competiției din Asbestos nu am putut participa pentru că m-am îmbolnăvit, dar iată că anul acesta sorții au ținut cu mine și chiar aici, în Asbestos, am reușit să merg în aer 2.000 de metri în fix 58 de minute.

Condițiile meteo au fost excelente, și cred că fiecare minut de antrenament, toată experiența pe care am acumulat-o în acești 13 ani, s-au reflectat în acest rezultat. E important și că am urmat sfatul iubitei mele, Antonia, și am zâmbit încontinuu, ceea ce cred că m-a relaxat și m-a făcut să am încredere în șansa mea.”

Lukas este, din 2016, ambasador al brandului LYO FOOD. Este vegetarian, iar felul său preferat este Farfalle cu gorgonzola și spanac



Lasă-ne un comentariu:

Durează puțin până la aprobarea comentariului.